Unieke stalen betonmallen voor architectonisch beton

CONSMEMA heeft verschillende mallen geleverd aan Martens ten behoeve van de Container Exchange Route (CER). De CER wordt een nieuwe weg welke enkel bestemd is voor het vervoer van containers tussen de loskade en de diverse omliggende bedrijven Maasvlakte 2. De CER is een combinatie gevormd door Koninklijke VolkerWessels ondernemingen KWS en Van Hattum en Blankevoort.

In totaal worden er ruim 1.500 prefab randelementen geproduceerd, dit zijn verschillende varianten met zijden die recht, oplopend en aflopend zijn. Er worden hoge, architectonische, eisen aan de elementen gesteld.

Door de relatie met Martens was het voor CONSMEMA mogelijk om in een vroeg stadium betrokken te raken bij het project. Gezamenlijk is nagedacht over het benodigde concept van de mallen. CONSMEMA heeft de mallen vervolgens geëngineerd en gebouwd. Door het uiteindelijke ontwerp van de mallen is het mogelijk om verschillende type elementen in één mal te storten zonder concessies te doen aan de kwaliteit en werkbaarheid.

Martens CER 3d tekening betonmal
Martens CER 3d tekening betonmal
Martens CER onderzijde betonmal
Martens CER gepolijste huidplaat
Martens CER stalen betonmal detail
Situatie CER gereed

Meer projecten

 
Consmema is part of the machinery group

KTB ontwerpt en levert innovatieve speciaalmachines en constructies voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers.
Bezoek website


ROTHI is een machinefabriek, gespecialiseerd in verspaning (draai- en freeswerk), onderhoud en reparatie en machinebouw.
Bezoek website© 2021 CONSMEMA - Disclaimer