Hydraulische mallen

De luxe van ‘wat we bouwen verkopen we’ is verleden tijd. Met het innovatieve huisvestingsconcept iQwoning® stelt Ballast Nedam de klant centraal in dit tijdperk van vraaggestuurd ontwikkelen. Modulair bouwen is het nieuwe bouwen omdat er behoefte is aan flexibiliteit in programmering en fasering waarbij topkwaliteit wordt gevraagd tegen concurrerende prijzen. Vanuit die achtergrond bouwde CONSMEMA vier hydraulisch bedienbare mallen voor de productie van de betonnen elementen. De iQwoning® is snel te ontwikkelen vanaf 3 woningen en woonklaar in 6 weken.

Het bijzondere aan de door CONSMEMA gebouwde mallen is de maatvoeringsnauwkeurigheid. Op binnenafmetingen van 6x3x3 meter is er een tolerantie van +/-1 mm. De hydraulisch krimpende binnenkern, zonder deelnaden, zorgt voor een perfecte afwerking aan de binnenzijde van het betonelement, de zichtzijde van het woningelement. Er zijn nog meer hydraulische bewegingen: het openen van de buitenwanden en de lossing van het element gaan ook met behulp van hydraulische cilinders. CONSMEMA levert vier van deze mallen en verzorgt ook de montage op locatie. Hiermee leveren we een bijdrage aan ongeëvenaarde kwaliteit van fabrieksmatig bouwen.

Ons zusterbedrijf KTB Machinery heeft een intelligente hijsinstallatie ontwikkeld waarmee de betonnen elementen nauwkeurig, veilig en op arbovriendelijke wijze op de bouwplaats gepositioneerd worden. Klik hier voor meer informatie over dit KTB project.

Voor innovatief huisvestingsconcept iQwoning®
Voor innovatief huisvestingsconcept iQwoning®
Voor innovatief huisvestingsconcept iQwoning®
Voor innovatief huisvestingsconcept iQwoning®

Technische specificaties

BeschrijvingHydraulisch bedienbare mallen voor de productie van betonnen elementen
Capaciteit/afmeting 6 x 3 x 3 m
DisciplinesEngineering, productie, assemblage, montage
MateriaalStaal
Consmema is part of the machinery group

KTB ontwerpt en levert innovatieve speciaalmachines en constructies voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers.
Bezoek website


ROTHI is een machinefabriek, gespecialiseerd in verspaning (draai- en freeswerk), onderhoud en reparatie en machinebouw.
Bezoek website© 2018 CONSMEMA - Disclaimer