Historie

CONSMEMA, sinds 1924

CONSMEMA B.V. wordt in 1924 opgericht te Hattem door de heer Van Veen senior. Aanvankelijk werkt hij als smid voor de lokale markt, maar in de jaren ’60 en ’70 ontwikkelt CONSMEMA zich tot lasbedrijf dat reparatiewerkzaamheden uitvoert aan o.a. baggerschepen op de IJssel en staalconstructies voor de hallenbouw. Midden jaren ’70 wordt een nieuw bedrijfspand gerealiseerd op bedrijventerrein ’t Veen en in de periode daarna groeit zowel het aantal klanten (in diverse sectoren) alsook het machinepark. CONSMEMA start vervolgens met de toelevering van componenten aan de machine- en apparatenbouw, betonmallen voor de prefab betonindustrie, podia voor de NOB en diverse andere projecten op maat. De jaren ’90 zijn voor CONSMEMA zeer succesvol. In deze hoogtijdagen – met klanten als Scania en Wärtsilä – heeft CONSMEMA 45 medewerkers in dienst en investeert de firma behoorlijk in productiemiddelen.

CONSMEMA, 2005-heden

Door een gebrek aan opvolging binnen de familie Van Veen neemt de huidige eigenaar Johan Kooij het bedrijf CONSMEMA in 2005 over. De eerste jaren na de overname ligt de focus op omzetvergroting, professionalisering van de organisatie en vervanging van het verouderde machinepark. In 2006 voert CONSMEMA een nieuw projectadministratiesysteem in waarna diverse certificeringen volgen: ISO-9001 (in 2009) en ISO-3834 (in 2014). In 2012 neemt CONSMEMA de firma ROTHI uit Heerde – toeleverancier van verspanende bewerkingen – over. Eind 2015 wordt KTB MACHINERY opgericht om de oplevering van turn-key projecten in de machinebouw een flinke boost te geven. De toegevoegde waarde van KTB MACHINERY is de kennis van/ervaring in compleet geautomatiseerde productielijnen inclusief besturingen. Met een pragmatische aanpak, ‘out of the box’ oplossingen en projectmanagement sluit KTB MACHINERY naadloos aan bij CONSMEMA en ROTHI.

In januari 2017 werd de eerste paal geslagen van ons nieuwe bedrijfspand op Bedrijvenpark H2O te Hattemerbroek. Dit is een mijlpaal voor de gehele groep. De drie bedrijven; CONSMEMA, KTB Machinery en ROTHI gingen namelijk onder één dak werken en beschikken nu over een grotere productieruimte. Midden/ eind 2017 hebben CONSMEMA, KTB Machinery en ROTHI het nieuwe bedrijfspand betrokken in Hattemerbroek.

In het artikel ‘Een smederij in Hattem’ leest u meer over de historie van ons bedrijf.

Consmema is part of the machinery group

KTB ontwerpt en levert innovatieve speciaalmachines en constructies voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers.
Bezoek website


ROTHI is een machinefabriek, gespecialiseerd in verspaning (draai- en freeswerk), onderhoud en reparatie en machinebouw.
Bezoek website© 2021 CONSMEMA - Disclaimer