OP-lassen: hoogwaardig laswerk

Meer informatie? Informeer naar de mogelijkheden.

OP-lassen is een speciaal lasproces, de afkorting ‘OP’ staat voor onder poeder. Het lasproces wordt ook wel onder poederdek lassen genoemd en in het Engels Submerged Arc Welding. Bij dit lasproces ligt de elektrische boog onder een laag poeder. De elektrode die wordt gebruikt is net als bij MIG/MAG lassen afsmeltend en is in feite de lasdraad, welke in het smeltbad wordt opgenomen.

Het OP-lassen is een proces dat zeer productief is, er kan in verhouding tot andere lasprocessen snel worden gewerkt. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat bij OP-lassen de draad mechanisch wordt toegevoerd vanaf een draadhaspel. Het poederdek wordt eveneens automatisch aangebracht en wordt op de boog gestrooid. Tijdens het OP-lassen functioneert het poederdek als de bekleding van de elektrode en zorgt het voor een beschermgas. Daarnaast ontstaat door het poeder een slak op de las. Deze slak beschermt het smeltbad tegen de inwerking van invloeden vanuit de lucht in de omgeving van de lasboog. Niet al het laspoeder verandert in een slak. Het laspoeder dat na het OP-lassen overblijft wordt door een zuiger opgezogen en kan op die manier weer in het lasproces worden gebracht.

De OP lasmachine bij CONSMEMA is opgesteld in combinatie met een zware lasmanipulator en is verplaatsbaar over rails met een werkbereik van 18 meter. Voldoende mogelijkheden dus voor uiteenlopende werkstukken.

Meer informatie: neem contact met ons op, we bespreken de mogelijkheden graag met u.

Consmema is part of the machinery group

KTB ontwerpt en levert innovatieve speciaalmachines en constructies voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers.
Bezoek website


ROTHI is een machinefabriek, gespecialiseerd in verspaning (draai- en freeswerk), onderhoud en reparatie en machinebouw.
Bezoek website© 2021 CONSMEMA - Disclaimer