Nieuw: Manager Operations

Manager Operations

VACATURE

De rol

De huidige manager verlaat binnenkort het bedrijf en gaat een andere uitdaging aan. Zijn rol moet op soortgelijke wijze ingevuld worden. Daarbij liggen er uitdagingen op het gebied van efficiënt, gestructureerd en procesmatig werken, het borgen van de juiste framing van opdrachten aan het begin van het proces én het voortzetten van de reeds ingezette cultuurverandering t.b.v. professionalisering van de organisatie. Dit heeft geleid tot het ontstaan van de rol van Manager Operations.

Je bent eindverantwoordelijk voor de aansturing van het bedrijfsbureau, projectmanagement, engineering, productie en magazijn en de kwaliteitsborging. Samen met de algemeen directeur, die ook verantwoordelijk is voor sales, en de financieel directeur, geef je leiding aan de gehele organisatie, sparren jullie over strategische keuzes en projectfocus en vormen jullie het directieteam.

De productie wordt gecoördineerd door drie teamleiders met een meewerkende rol die, afhankelijk van het project, wisselende teamsamenstellingen aansturen. De coördinatie van de engineering wordt gedaan door een senior technisch specialist. Jouw focus ligt met name op het bedrijfsbureau. Je zorgt voor een goede afstemming tussen productie, bedrijfsbureau (projectleiders en werkvoorbereiders) en engineering.

Terwijl je de eerste maanden ingewerkt wordt en meekijkt, ontdek je waar het goed loopt en welke knelpunten er liggen. Je zorgt er eerst voor je dat goed aangesloten bent bij de huidige organisatie en haar medewerkers. Pas op het moment dat je het vertrouwen hebt, pak je stapsgewijs verbeterpunten aan. Een van deze punten is het checken van offertes of deze matchen met de technische specificaties en eisen in de projectaanvraag. Het is van groot belang dat goed inzichtelijk is welke doorlooptijden, kosten, certificeringen, bewerkingen, outsourcing en andere complexiteiten een rol spelen in het project om een realistische prijs, correcte tekeningen en realiseerbare projectplanning vast te stellen. In eerste instantie doe je dit zelf, op termijn kun je dit deels delegeren, maar je blijft altijd meekijken en verantwoordelijk.

Ook bepaal je welke processen, afspraken en werkwijzen vastgelegd moeten worden om tot gestroomlijnde en efficiënt verlopende projecten te komen. Dit trek je door in het verder inrichtingen van het ERP pakket Ridder IQ. Jij bent verantwoordelijk voor de implementatie en borging hiervan en motiveert en inspireert jouw medewerkers zodat hiervoor commitment ontstaat.

Je geeft op ontspannen wijze leiding en begeleidt, engineers, projectleiders en werkvoorbereiders in de uitvoering van hun werk. Je coacht, controleert en stuurt bij indien nodig. Je spart regelmatig inhoudelijk met hen over de beste oplossing, helpt bij het maken van technische keuzes en checkt of werktekeningen correct zijn. Daarnaast bewaak je marges in uren en kosten, houdt te allen tijde overzicht over de projecten en zorgt dat deze binnen de afgesproken tijd worden afgerond. Je zorgt voor een stabiele workflow, bent verantwoordelijk voor voldoende bezetting en het efficiënt benutten van de beschikbare capaciteit. Ook een gedegen overdracht naar de werkplaats en montage is jouw verantwoordelijkheid. Je werkt in dat kader nauw samen met de productie- en montageleider en bent zelf ook een aantal keer per dag in de werkplaats om de projectvoortgang te monitoren en eventuele knelpunten snel te kunnen oplossen. In het kader van kwaliteitsborging bereid je ISO audits voor en borg dat continu voldaan wordt aan ISO9001, IS3834 en NEN1090.

Tot slot draag je actief bij aan het voortzetten van de cultuurverandering waarbij je anderen met name inspireert op samenwerkingsgerichtheid, pro activiteit, kwetsbaarheid durven tonen en resultaatgerichtheid. Je staat voor verbinding en ‘het samen doen’. Hiermee vergroot je het werkplezier, draag je bij aan een positieve sfeer en laat je anderen ervaren dat samen veel meer te bereiken is dan alleen.

Standplaats: Hattemerbroek

Wat is vereist?

  • Afgeronde Hbo/Wo opleiding in technische richting;
  • Ervaring in het aansturen van een technische, project gestuurde organisatie;
  • Kennis van lasconstructies;
  • In staat 3D tekeningen te lezen en beoordelen;
  • Voldoende technische ervaring en inzicht om op niveau te kunnen sparren en opdrachten te doorgronden.

Persoonskenmerken
Je bent een echte verbindende peoplemanager en weet door jouw inspirerende en motiverende houding zaken voor elkaar te krijgen. Je bent het gewend mensen op een positieve en sturende wijze te betrekken bij de optimalisatie van processen, afdelingen en systemen. Je kunt overtuigend zijn en nieuwe inzichten verschaffen, maar daarnaast ben je ook informerend en sta je open voor de ideeën en werkwijzen van anderen. Je bent samenwerkingsgericht en transparant. Tegelijkertijd sta je ook stevig in je schoenen, ben je besluitvaardig en doortastend. Hierdoor heb je natuurlijk overwicht om zaken gerealiseerd te krijgen. Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen stelt je in staat proactief te handelen en te anticiperen op mogelijke knelpunten.

Werken bij THE MACHINERY GROUP

Onze opdrachtgever is THE MACHINERY GROUP in Hattemerbroek, bestaande uit drie bedrijven; CONSMEMA, KTB en ROTHI. Er werken zo’n 60 medewerkers.

CONSMEMA is toeleverancier van hoogwaardige producten en doordachte oplossingen in staal, aluminium en RVS. Op basis van jarenlange ervaring in metaalbewerking en een klantgerichte en pragmatische aanpak levert het bedrijf maatwerk zonder franje.

KTB ontwerpt en levert innovatieve speciaalmachines en constructies voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers. Van stand-alone opstellingen tot volledig geautomatiseerde productielijnen en installaties.

ROTHI is als machinefabriek gespecialiseerd in machinale verspaning, onderhoud en reparatie, revisie en klein constructiewerk. In eigen huis worden verspanende bewerkingen en assemblage uitgevoerd voor productiemachines in diverse industrieën.

Door de krachten van CONSMEMA en KTB te bundelen kunnen de bedrijven complete en complex technische oplossingen bieden. In beide bedrijven wordt veel aandacht besteed aan innovatie en R&D en er kunnen veel technieken in eigen huis worden uitgevoerd.

Nieuwsgierig geworden?

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de site van Métier via de link https://www.metier.nl/vacatures/manager-operations/

Consmema is part of the machinery group

KTB ontwerpt en levert innovatieve speciaalmachines en constructies voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers.
Bezoek website


ROTHI is een machinefabriek, gespecialiseerd in verspaning (draai- en freeswerk), onderhoud en reparatie en machinebouw.
Bezoek website© 2021 CONSMEMA - Disclaimer